sâmbătă, 9 iunie 2012

O pereche din cires

         Inspirat de forme, miresme si culori creez si eu lingurile, incercand sa ma las purtat de bucurie si sa folosesc cu pricepere darul celui de Sus.
         In lemn de cires  lucrez linguri cel mai mult. Perechea aceasta despre care scriu am lucrat-o pentru un dar de nunta, doi oameni carora sper sa le placa dar mai ales sa le foloseasca.
Sunt decorate prin incizie, finisate cu ulei si ceara de albine.
        Lingura ei este decorata cu Copacul Vietii, dedesuptul lui sunt incizate o salba de frunze, simbol al puterii sufletesti, iar la final o simpla floare , un simbol al frumusetii, puritatii si armoniei si de altfel stravechi simbol al soarelui, tot desenul este incadrat de mici cercuri, cercul fiind un simbol al cerului, al dragostei crestinesti. Lingura lui: este decorata cu o coloana de romburi, incizate in felul pastorilor din muntii nostri, rombul fiind o conjunctie dintre două principii opuse: masculin si feminin, cer si pământ, semnifică funcţia dătătoare de viaţă, desenul este inconjurat de un brau "dinte de lup" simbol cu radacina veche in traditia taraneasca.



                                                   Sa le fie de bine!

Niciun comentariu: