vineri, 24 august 2012

Linguri de cires in cutie de fag

        Un bun prieten din copilarie mi-a cerut o lucrare tare faina si am inceput sa mesteresc din timp. Este vorba de un dar de nunta, o pereche de linguri pentru gatit, ambalate intr-o cutie de lemn taraneasca.
        Povestea a inceput in luna iulie, cu un drum in padure la un cires salbatic pe care il stiam cazut, am taiat cateva bucati din el si cu gand bun am cioplit o vreme. Partea frumoasa cand lucrez linguri este ca de fiecare data apare o noua idee... pentru ca lemnul inspira!  
                                                           
                                                              Pereche de linguri in dar

     
       Dar pentru miri:

       
     
          Pentru casuta lingurilor :) m-am lasat inspirat de vechile cutii de acte, taranesti, lucrate in lemn de fag, ce au capacul culisant. Este lucrata in lemn de fag si paltin, finisata cu ulei vegetal si ceara de albine, la fel ca  lingurile, si decorata cu simboluri solare.


           Sa le fie de folos mirilor! Iara noi ne intalnim curand, numai bine!


4 comentarii:

Anne spunea...

Vai ce minunatii de linguri! Dar si casuta lor....... Felicitari!

ciocnadi spunea...

Frumusete naturala cu inspiratie umana .

Gianina spunea...

Ce faine sunt!Dar cum "finisate" cu ulei?eu stiam ceva ca se da direct pe lemn uleiul sa nu absoarba prea mult lac...poate tu stii mai multe...

I.D. David spunea...

Buna ziua!
@ Gianina : finisajul este natural pentru ca lingurile sunt facute pentru a fi folosite in bucatarie. Au un strat de ulei aplicat fin si ceara de albine, este o tehnica simpla si veche.