miercuri, 17 iulie 2013

Lingurar si linguri...

     Povestea am inceput-o acum doua saptamani si astazi i-am pus capat. Este o comanda primita dintr-un loc indepartat :) , sper sa aduca un strop de bucurie acolo unde vor fi folosite.
 

     Lingurarul este lucrat in lemn de par salbatic si lemn de fag. I-am pus "cuie" de lemn de dracila (berberis vulgaris, lemnul galben) pentru a agata ustensilele de bucatarie.

       
      De la stanga la dreapta, polonic lucrat in lemn de paltin, decorat cu motive de inspiratie taraneasca, lingura de gatit din lemn de cires salbatic, paleta din lemn de mar salbatic si inca o paleta mare din lemn de par salbatic. 

   
        Polonicul din lemn de paltin:
           


     
       Lingura de oala din lemn de cires salbatic:




 Paleta de mar paduret:


     
        Paleta mare din lemn de par salbatic:






     Polonicul si paleta au cerut piese marisoare de lemn si mult mestesug ca sa capete forma dorita, dar mi-au aprins dragul si imaginatia pentru alte piese. Sa fie cu spor si gand bun!

        Florile....




        
        Ca un gand de final, va zic spor celor ce mesteriti si gand de bine si celor ce priviti.
        Doamne ajuta!

2 comentarii:

Unknown spunea...

De când am văzut pentru prima dată lucrările tale, am rămas impresionat de diversitatea, autenticitatea şi atenţia cu care ai studiat şi ai realizat ORNAMENTAŢIA. Acum, m-ai uimit cu FORMA acestui polonic! Incredibil...
Felicitări Maestre! şi mult spor îţi doresc şi ţie!

Mă înclin cu respect,
The Woodchipsmaker.

I.D. David spunea...

Multumesc de asa complimente! Ma bucur ca pot inspira si eu la randul meu pe mesteri. Impartim ce primim, asa vestea merge mai departe!
Sa auzim de bine!